Remnants in de Vondelbunker – Amsterdam – op 31 oktober a.s.

Op  vrijdag 31 oktober zal er een selectie foto’s van het project te bezichtigen zijn op een wel zeer toepasselijke plaats. Oktober is de ‘Maand van de geschiedenis’ en in het kader daarvan worden in heel Nederland jaarlijks activiteiten georganiseerd rond een centraal thema, dit jaar ‘Vriend & Vijand’.  Op uitnodiging van de werkplaats voor historische projecten ‘Van Gisteren,’ zijn wij in de gelegenheid gesteld een kleine selectie van de projectfoto’s die dag op te hangen op groot formaat in een bunker uit de (vroege) Koude Oorlog, De Vondelbunker, aan de rand van het Vondelpark in Amsterdam.

In de avond worden een tweetal (korte) lezingen gegeven rond het thema ‘dreiging en bescherming tijdens de Koude Oorlog.’ Arnold neemt de eerste voor zijn rekening en zal spreken over de totstandkoming van het project, de geschiedenis van de nucleaire dreiging van de Sovjet-Unie over Europa en afsluitend toont hij beelden en ervaringen van bezoeken aan deze vergeten locaties in de voormalige Sovjet republieken.

De Russen komen

Aansluitend op deze lezing geeft wetenschapsjournalist Mark Traa, auteur van het in 2009 verschenen boek ‘De Russen komen!’  – Nederland in de Koude Oorlog – een lezing. Hij zal ingaan op de maatregelen en civiele bescherming die voortkwamen uit deze toenemende nucleaire dreiging vanuit het oosten.

De fototentoonstelling is op vrijdag 31 oktober, vanaf 13.00 uur te bezichtigen in de Vondelbunker. Het avondprogramma begint rond 19.00 uur. Er is
in de bunker slechts plaats voor circa 50 personen, dus als je er ’s avonds bij wilt zijn moet je je aanmelden via: info@vangisteren.nu

Toegang tot de tentoonstelling alsmede het avondprogramma zijn kosteloos.

Persbericht Werkplaats voor historische projecten ‘Van Gisteren:’

Persbericht Van Gisteren Maand van de Geschiedenis

Website Maand van de geschiedenis:

http://www.maandvandegeschiedenis.nl/55662/nl/dreiging-en-bescherming-tijdens-de-koude-oorlog

http://www.maandvandegeschiedenis.nl/55664/nl/dreiging-en-bescherming-tijdens-de-koude-oorlog