Casa Luna

thumb-geluidsfragment-casa-lunaOp donderdag 25 juli 2013 zijn wij te gast geweest bij het NCRV Radio1 programma Casa Luna, om uitgebreid over ons project te spreken met Radio 1 presentator Hijlco Span. Casa Luna is een prachtig programma, omdat de geïnterviewden 45 minuten de tijd krijgen om over hun project, boek of passie te spreken. Wij waren dan ook zeer vereerd en verheugd om bij dat programma te mogen aanschuiven. Jammer genoeg verdwijnt het programma op 1 januari 2014 wanneer de publieke omroepen overschakelen op een nieuwe programmering.

Het programma bestaat uit 2 delen. De eerste 45 minuten was er een gesprek met ons beide over het project met presentator Hijlco Span, waarna een hoorspel volgde die verder los stond van de uitzending. Het tweede uur hadden de luisteraars de gelegenheid om in de uitzending te bellen en om daar te vertellen over hun herinneringen aan de Koude Oorlog periode, of om vragen te stellen en in gesprek te raken met ons of de presentator.
Screenshot uitzending 1 - 25-07-2013

We waren tevens in de gelegenheid om enkele liedjes mee te nemen die gedraaid werden in de uitzending. Wij hebben gekozen voor liedjes die direct met de periode waarover wij spraken in verbinding staan, en dan met name uit de eerste helft van de jaren ’80. Toen de spanningen weer opliepen tussen de beide grootmachten en dit een weerslag vond in de muziek uit die periode. In het eerste uur werd ‘Viel die maar’ van Nederpop band Toontje Lager uit 1982 gedraaid. ‘Die’ in ‘Viel die maar’ staat voor De Bom…..
Het tweede uur viel de keuze op Nena met ’99 luftballons’ uit 1983. Het hoe en waarom van die keuze kunt u beluisteren via deze link, waar beide uren zijn na te luisteren:

http://sportzomer.radio1.nl/terugluisteren-fragment/148575/Arnold%20Pronk%20en%20Martin%20Bruining%20over