Dit project hebben wij gestart op eigen initiatief en uit een pure fascinatie naar het lot van deze schimmige plekken. Zoals u op deze website kunt zien hebben wij nog een lange weg te gaan voordat alle locaties bezocht en gefotografeerd zijn. In 2016 hopen wij dit project met een eindtentoonstelling en een boek af te ronden.

Wij voeren dit project onbezoldigd uit. De camera’s en overige technische materialen die wij nodig hebben, zijn betaald uit eigen middelen, net zoals het vooronderzoek waar het allemaal mee begonnen is. De reizen en de uitvoering van dit project kosten echter veel geld. Deze kosten, die samenhangen met de uitvoering van dit project, waren eenvoudigweg niet meer uit eigen middelen te dragen. Met name door de beoogde (meervoudige) reizen naar landen als Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne.

Daarom hebben wij in het voorjaar van 2013 een crowdfundingactie op poten gezet op www.voordekunst.nl, die wij succesvol hebben afgesloten. Tevens hebben wij een fondsaanvraag gehonoreerd gekregen uit het documentair-fotografiefonds stichting Sem Presser Archief. Met deze beide financieringen konden wij het project een herstart geven vanaf de zomer van 2013 nadat deze in 2011, na een laatste reis naar de Baltische landen noodgedwongen stil was komen te liggen.

Met deze twee financieringsbronnen hebben wij ons project voor 2/3 gedekt in de uitvoeringsfase. Het derde deel; circa 1/3 van de begroting, proberen wij gefinancierd te krijgen door middel van individuele donateurs. Daarom werken wij met een donateursysteem.

Vanaf €15,- krijgt u een login naam toegezonden waarmee u op alle onderdelen van de website kan inloggen. Hier kunt u onze reisverslagen lezen en ons ‘live’ volgen tijdens onze expedities. Uw naam wordt op de website vermeld als u dat wilt. Tevens ontvangt u 2-3 maal per jaar de digitale nieuwsbrief. U wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom het project middels e-mails én u ontvangt uitnodigingen voor deelname aan de opening van de eindtentoonstelling en boekpresentatie, waarmee het project zal worden afgesloten.

Daarnaast verkopen wij onze foto’s uit dit project op elk gewenst formaat, in passe-partout of op aluminium. En het is zelfs mogelijk om door middel van een individueel samengesteld programma met ons op reis te gaan, naar een aantal door ons bezochte locaties. Informeer naar de prijzen en mogelijkheden via: info@remnants.nl

Hartelijk dank! Arnold Pronk & Martin Bruining